Przecież masz do wyboru ogrom źródeł tłuszczów: masło, tłuszcze z mięs, nabiału, oliwa, olej kokosowy, olej lniany, tłuszcze z ryb, orzechy włoskie, laskowe, pekan, brazylijskie, nerkowce, migdały, pestki z dyni, wiórki kokosowe, mleczko kokosowe, masło klarowane. Nie ma znaczenia gdzie je użyjesz. Po prostu zjedz.
[...] zakłada ograniczenie ilości węglowodanów i przeniesieniem tych kcal na źródła tłuszczów. Do najważniejszych źródeł tłuszczów zaliczyć możemy: - smalec, wieprzowinę, jaja, masło, tłuszcz z nabiału, oliwkę z oliwek, olej kokosowy, chia - szałwia hiszpańska, masło klarowane, wiórki kokosowe, orzechy włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, migdały, [...]
Wywal orzechy ziemne i ryby z puszki. Daj jakieś mięsa, np. wieprzowinę, masło, masło klarowane. Zdecydowanie suplementacja witaminą D3 w sporej ilości.
[...] po 10-12 powtórzeń z obciążeniem od 20-50kg Moze to poczuje bo jak mówię póki co to jakoś mi nie idzie z tymi maszynami 15min bieżnia Miska z wczoraj 1. Chleb żytni, masło orzechowe 2. Chleb żytni, jajo, smalec, pomidor 3. Zupa z pulpetamo (mielona wołowina, ziemniaki, masło klarowane, papryka, marchewka, przecier pomidorowy) 4. J.w Potem [...]
Przypala się żarcie, ale mogę trochę pocierpieć. Smakuje normalnie. Dymi - smalec i masło klarowane. Smażyłem ziemniaki z solą (takie do jedzenia talarki) to mi się czarna patelnia zrobiła moro - może przez sól?? Kolejny gadżet w kuchni, który muszę myć i wycierać do sucha bezpośrednio po użyciu.
Kupiłem kolejny słoik kokosa... Kiedyś zamawiałem przez neta, a ostatnio kupuję w lidlu jakiś niby bio eko itd.. Głównie do smażenia stosujemy - normalnie taniej niż masło klarowane, a sporadycznie dodam do kawy :-) wolę z samym masłem :-)
Kupiłem kolejny słoik kokosa... Kiedyś zamawiałem przez neta, a ostatnio kupuję w lidlu jakiś niby bio eko itd.. Głównie do smażenia stosujemy - normalnie taniej niż masło klarowane, a sporadycznie dodam do kawy :-) wolę z samym masłem :-)Ach te reklamy! Najlepsza świnia i jej smalec :-) Czy człowiek odkłada na czarną godzinę olej kokosowy? Chcesz [...]
Wybór nad tym, masło czy margaryna powinny być elementami naszej diety, jest od lat problemem dla większości społeczeństwa. Wszędzie słyszy się o znacznych wadach obu źródeł tłuszczów, a niekiedy znaleźć można nawet i zalety. Jeszcze do niedawna uważało się, że oba te produkty nie powinny znaleźć się w zdrowej diecie. Jest to jednak mylne [...]
[...] kwasów tłuszczowych. Warto dodać np. olej kokosowy: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Olej_Kokosowy_Nierafinowany-opis35242.html Dobrym rozwiązaniem będzie również masło, masło klarowane, czy wiórki kokosowe. Ilość błonnika jest zdecydowanie zbyt wysoka. Może to skutkować problemami trawiennymi. Warto ją zmniejszyć do maksymalnie 50 g [...]
https://i.imgur.com/unjxcIml.jpg?1 pasta indycza 500 g + orzechy 30 g + masło klarowane 20 g + kapusta kiszona https://i.imgur.com/EMEijxRl.jpg j.w. ze smalcem zamiast masła https://i.imgur.com/XxPqwKZl.jpg?1 bulgur 50g + quinoa 50g + kura 100g + orzechy 30 g + warzywa https://i.imgur.com/UIfZShsl.jpg https://i.imgur.com/P2CeoXRl.jpg wafle z [...]
[...] mięso i ryby o wyższej zawartości tłuszczu, orzechy (migdały, laskowe, włoskie, brazylijskie), pestki dyni, wiórki kokosowe, oleje (kokosowy, lniany, oliwa z oliwek i inne), masło klarowane, awokado, jaja, sery (mozzarella, parmezan). Kiedy ustalisz już kaloryczność diety i rozkład makroskładników, usta ilość posiłków w diecie. Rozdziel na nie [...]